Advocaat (vanaf 2010)

in politiezaken - mijn ervaring met en binnen de politie maken dat ik begrip heb voor de dilemma’s die spelen op de werkvloer en voor de groepsdruk of de prestatiedruk waar politiemensen mee te maken hebben

in strafzaken - voor politieambtenaren en andere cliënten. Lid NVSA (Ned. Vereniging van Strafrecht Advocaten) 

Auteur Kluwer Tekst en Commentaar Ambtsinstructie voor de politie, de Kmar en andere opsporingsambtenaren editie Openbare Orde en Veiligheid (vijfde druk, 2017)

Docent op oproepbasis Politieacademie, opleiding voor onderzoekers van de afdeling VIK (Veiligheid, integriteit, klachten) om een bijdrage te leveren aan een professioneel VIK en een goed begrip van de agent die onderwerp is van onderzoek

Hiervoor
Docent binnen de masteropleiding Recherchekunde aan de Politieacademie (2005-2010)

Proefschrift \\\'Politietuchtrecht\\\' Een studie naar de juridische aspecten en de praktijk (2004)

Promovendus Faculteit rechtsgeleerdheid Vrije Universiteit Amsterdam (1998-2005)

Beleidsmedewerker disciplinaire zaken bij het korps Amsterdam-Amstelland (1997)

Mede-auteur van het boek \\\'Onder schot\\\' (1996) - dit is het eerste complete onderzoek naar vuurwapengebruik door de politie in Nederland. Tijdens de bestudering van Rijksrecherchedossiers maakte ik kennis met het politiewerk in de frontlinie.

Opleiding: Rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, specialisatieopleiding strafrecht aan het Pompe Instituut (Universiteit Utrecht)

Advocaat in politiezaken

een advocaat speciaal voor politiefunctionarissen

Het vak van politieambtenaar is bijzonder. De rechtspositie van politieambtenaar is ook bijzonder. U heeft grote vrijheid van handelen. Maar het kan gebeuren dat uw handelen – privé of in functie - onder een vergrootglas wordt gelegd. Daarin bent u kwetsbaar. Maak uw positie dan sterker met de hulp van een gespecialiseerde advocaat.